Thursday, October 6, 2022
HomeLớp 8Tiếng Anh 8Đề tham khảo – Giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8...

Đề tham khảo – Giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Gửi tới các em học sinh Đề thi Tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 năm 2021 – 2022 có đáp án, cực sát đề chính thức. Hi vọng đề thi này sẽ giúp các em ôn luyện & đạt điểm cao trong các bài thi Tiếng Anh 8.

Đề thi giữa học kì 1

Năm học 2021 – 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points )

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1 :

A. snd       B. t       C. fnd       D. engh

Question 2 :

A. work       B. watch       C. relax       D. crowd

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3 :

A. leisure

B. diving

C. origami

D. movie

Question 4 :

A. ancestor

B. curious

C. heritage

D. tradition

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5 :

Question 6 :

Question 7 :

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8 : Life in a small town is __________ than that in a big city

A. peaceful

B. much peaceful

C. less peaceful

D. much more peaceful

Question 9 : month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When

B. Which

C. How many

D. How often

Question 10 : The Gong Festival is held __________ in the Central Highlands.

A. year

B. yearly

C. annual

D. annually

Question 11 : What colour is ________ symbol of good luck for the Hoa?

A. a

B. an

C. Ø

D. some

Question 12 : “Do you love it?” can be abbreviated:

A. WBU

B. J4F

C. NUFF

D. DYLI

Question 13 : Steven dislikes _______, so he usually takes a bus to work.

A. to drive

B. to be driven

C. be driven

D. driving

Question 14 : I think country life is so boring and _______ because you’re not close to shops and services.

A. unhealthy

B. inconvenient

C. comfortable

D. peaceful

Question 15 : Visitors find the Central Highland_______.

A. attraction

B. attractive

C. attract

D. attractively

Question 16 : Farmers who are working on _______ look very happy with shining smiles in summer days.

A. grasslands

B. paddy fields

C. factories

D. construction sites

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17 : – ‘I have two tickets to a gong performance. Would you like to go?’

– ‘_________ What time?’

A. Sorry, I can’t.

B. Not very good.

C. Yes, I’d like that.

D. Never mind.

Question 18 : – ‘Is it true that Y Moan was the greatest pop singer of the Ede?’

– ‘_________’.

A. Really?

B. How beautiful!

C. Come on!

D. Exactly.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 : He was late, but  his friends waited for him.

A. luckily

B. magically

C. cruelly

D. lately

Question 20 : Will she be  that you forgot to phone?

A. displeased

B. pleased

C. please

D. pleasure

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 : Mr Thompson works more carefully than Mr Baker.

A. carelessly

B. carefully

C. carefulness

D. uncarefully

Question 22 : I like providing minority children with literacy

A. adult

B. most

C. majority

D. many

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Viet is a student and he (23) ______ in a bed-sit in a suburb of Ha Noi. It is a part of an old house. He has one room and a kitchen and (24) ______ a bathroom with three other people. In his room, there is a bed on the left hand side. There is (25) _______ armchair beside the bed. The desk is opposite the bed and there is a closet (26) ______ the right side of the room. Above the desk, there is a bookshelf and above the bed there is a clock. He has a TV and a cassette player. The room is rather (27) ______, but it’s OK. Viet likes this room very much.

Question 23 :

A. lives

B. live

C. will live

D. is going to live

Question 24 :

A. shares

B. has

C. puts

D. takes

Question 25 :

A. an

B. a

C. some

D. the

Question 26 :

A. on

B. to

C. at

D. in

Question 27 :

A. small

B. suitable

C. dangerous

D. large

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Living in the country is something that people from the city often dream about. However, in reality, it has both advantages and disadvantages.

There are certainly many advantages to living in the country. First, you can enjoy peace and quietness. Moreover, people tend to be friendlier. A further advantage is that there is less traffic, so it is safer for young children.

However, there are certain disadvantages or drawbacks to life outside the city. First, because there are fewer people, you are likely to have few friends. In addition, entertainment is difficult to find, particularly in the evening. Furthermore, the fact that there are fewer shops and services means that it is hard to find jobs.

In short, it can be seen that the country is more suitable for some people than others. On the whole, it is often the best for those who are retired or who have young children. In contrast, young people who have a career are better provided in the city.

Question 28 : According to the passage, living in the country has ___________.

A. only good points

B. only bad points

C. both good and bad points

D. no disadvantages

Question 29 : How many advantages does living in the country have?

A. Two

B. Three

C. Four

D. five

Question 30 : Living in the country is safer for young children because___________.

A. there is less traffic

B. there are fewer people

C. there are few shops

D. there are few services

Question 31 : Which of the following statements is NOT true according to the passage?

A. People in the country tend to be friendlier than people in the city.

B. It’s hard to find entertainment in the country.

C. There are fewer shops and services in the country.

D. The country is only suitable for retired people

Question 32 : Having few friends is _______________________.

A. one of drawbacks to life in the country

B. the only disadvantage to living in the country

C. one of certain drawbacks to life outside the city

D. one of certain advantages to life outside the city

II. WRITING: (2 points)

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words or using suggestions.

Question 33 : I have never seen such beautiful pictures before.

⇒ They are………………………………………………………….

Question 34 : Why do some ethnic people build the communal house?

⇒ What………………………………………………………………….

Question 35 : Playing beach games is very interesting

⇒ It is…………………………………………………………………

Question 36 : I get a lot of pleasure from reading cookery books.

⇒I enjoy………………………………………………………………….

Write new sentences as similar as possible in meaning to the original sentences, using the given words in brackets. Do not change the given words in any ways.

Question 37 : The worker is clever. He can make fine things from wood. (ENOUGH)

⇒………………………………………………………………………………..

Question 38 : My father’s explanation about the subject was clearer than my brother’s. (CLEARLY)

⇒………………………………………………………………………………..

Question 39 : I lived on the farm with my grandma ten years ago. (USED)

⇒………………………………………………………………………………..

Question 40 : He uses all of his free time to collect stamps. (SPENDS)

⇒………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

1. D 2. D 3. C 4. D 5. A 6. B 7. C 8. D
9. B 10.D 11. A 12. D 13. D 14. B 15. B 16. B
17. C 18. D 19. A 20. A 21. A 22. C 23. A 24. A
25. A 26. C 27. D 28. C 29. B 30. A 31. D 32. C

33. They are the most beautiful pictures that I have ever seen.

34. What do some ethnic people build the communal house for?

35. It is very interesting to play beach games.

36. I enjoy reading cookery books.

37. The worker is clever enough to make fine things from wood.

38. My father explained the subject more clearly than my brother did.

39. I used to live on the farm with my grandma ten years ago.

40. He spends all of his free time collecting stamps.

Xem thêm tài liệu tại Tiếng Anh 8

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments